Wednesday, January 7, 2009
Den Versuch war's wert
This is definitely not a book to use: It opens and closes extremely bad because the salt dough warped during the drying process and moreover the salt dough covers turned out quite fragile. I am rather frustrated with this outcome, but it was worth the try: I learned some things about salt dough if nothing else.
Mal wieder ein Buch in der Reihe 'verzwirnt und zugeleimt'. Die Salzteigdeckel haben sich während des Trocknens ganz schön gewellt und das Buch lässt sich nicht ordentlich öffnen und schließen. Einen Versuch war es wohl trotzdem wert, immerhin sehen die halb vergrabenen Speicherchips doch ganz interessant aus. - Aber wie jeder Misserfolg ist auch dieser recht frustrierend.Das hier war ein Versuch mit einem etwas anderen Salzteig (enthält zusätzlich zu Mehl auch noch Stärke und ist deshalb etwas feiner). Aber insbesondere hatte ich da raus, wie die Cover gerade bleiben.
This book was done with a second batch of dough a few days later, this time the covers stayed flat. It wasn't dried in the oven but just at room temperature - this took several days.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment